Колкото и да не ни се иска, рано или късно всеки един от нас остарява. Това е неизбежен процес.
Известна е обаче поговорката, че човек е на толкова години, на колкото се чувства. За доброто ни състояние трябва да се погрижим ние – а останалото са просто някакви си числа!
В даден момент тялото ни издава сигнали, които алармират, че процесът на стареене вече е настъпил! Експертите са на мнение, че първите „симптоми“ се появяват след 27-ата година.
6 сигнала, по които да познаем, че процесът на стареене в тялото ни е настъпил:
1. Кожата изсъхва и е необходимо да полагаме повече грижи за нейната хидратация.
2. Умората настъпва по-бързо
3. Зачестяват проблемите със съня
4. Оредява косата
5. Промяна на продължителността и точността на месечния цикъл при жените
6. Различно оцветяване на кожата около очите
ЗАБЕЛЕЖКА: Побеляването не спада към тези признаци.Какво издават ноктите за здравето ви? Ако забележите тези няколко признака, трябва да се прегледатеПожълтяване на ноктите
Ако ноктите ви имат лек или силно жълтеникав отенък, вероятно има някакъв здр…
Apr 21 2018bulmedia.net

Същевременно професорът по биостатика и генетика на човека от Калифорнийския университет Стив Хорват бе един от участниците в голямата международна конференция “Да спрем стареенето”, която преди месец се проведе в Берлин. Там той разказа за своите изследвания и неочакваните резултати от тях. Именно резултатите от неговите изследвания преобръщат радикално традиционните представи за функционирането на човешкия организъм.
“Наскоро публикувахме научна разработка за новите молекулярни часовници, като този алгоритъм позволява по-точно да се определи биологичната възраст и скоростта на стареене в зависимост от определени фактори“ – обяснява проф. Хорват. Така например получихме много категорични данни за влиянието на затлъстяването, които показаха следното: ако човек има значително наднормено тегло, той старее много по-бързо. Особено силно изнемощява черният дроб – при хората със затлъстяване той може да е с 10-15 години “по-стар” от календарната възраст. Затова съм длъжен да предупредя: не се докарвайте до затлъстяване никога. Защото след това дори и да съумеете да свалите много килограми, времето не може да се върне назад. Особено слаби шансове за подобряване на биологичната възраст имат тези, чието тегло ту се покачва, ту спада. Отново ще изтъкна: става дума не просто за наднормено тегло, а за затлъстяване.”
Източник Zdrave.toТози репортаж на Дойче веле ще ви накара да настръхнете: Монополист на здраве или каква е цената на живота в България и в ГерманияБългарските болници се управляват с елементарни калкулации колко са приходите и разходите. Нас не ни…Mar 23 2018bulmedia.net

Коментари