алкохол

Група учени от университета в Остин, Тексас, провели проучване и заключили, че консумацията на алкохол засяга продължителността на живота.
Под ръководството на психолога Карл Хоаган учените провеждат изследвания повече от 20 години, в които са участвали повече от 1800 души на възраст 55-65 години, съобщава zdrave.to. Участниците в експериментите са условно разделени на 3 групи: тези, които страдат от алкохолизъм, умерено пиещи и абсолютни не-пиещи.
В резултат на това се оказало, че хората, които напълно се отказват от алкохола, живеят много по-малко от останалите – 69% от хората, които не пият умират преди да достигнат 65-годишнината си.Особен поглед: Защо превърнахте алкохолизма в геройство?Тези дни някои хора превърнаха алкохолизма в геройство. В единствен критерий за това колко си дълбок…Jan 10 2019bulmedia.net

Сред хората, страдащи от алкохолизъм 60% са починали, а сред умерено пиещите – 41%, въпреки че, както знаем, алкохолът причинява много опасни заболявания.
Учените също отбелязаха, че рязкото и пълно спиране на употребата на алкохолни напитки е много по-опасно от алкохолизма. Пълните резултати от проучването са публикувани в научното списание „Алкохолизъм: клинични и експериментални изследвания.“ Според учените спирането на алкохола докарва стрес на организма, който може да докара много по-големи бели на тялото от самият алкохол.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Мъката на една съпруга и майка: Мъжът ми се оказа алкохолик и насилникЗдравейте. Моята история не се различава от тази на десетки други жени. Семейството ми е на път да с…Jan 14 2019bulmedia.net

Коментари