Съвременният начин на живот ни поставя в рамка и създава срокове. Все бързаме, опитвайки се отчаяно да се вместим в поредния срок. Остава ни малко време за нас самите – да обърнем внимание на здравето и тялото.

Когато животът ни кара да забързаме темпото, и тялото ни се чувства уморено и изтощено, на помощ идва йогата. Изглежда, че по-добър начин да се възстанови жизнеността и да се подобри състоянието при някои заболявания, докато сме у дома, или в залата, все още не е измислен. В допълнение, редовното практикуване на йога доказано помага на здравето, и е гарант за дълголетие.

Не за първи път ви запознаваме с лечебната сила на асаните в йогата, представяйки ви някои от най-лесноизпълнимите и ефективни упражнения.

Коварна болест споходи скандалната „Мис България“ 2017: Свекървата Катя Роуз се грижи за крехкото й здраве„Мис България” 2017 Тамара Георгиева е на път да стане анорексичка, притесняват се нейни близки. Бло…Feb 19 2018bulmedia.net

Adho mukha svanasana, или „гледащо надолу куче“, е може би един от най-популярните асани в йогата. Много инструктори по йога я добавиха в списъка на задължителните. И това не е случайно. Този асан надхвърля обхвата на нормално упражнение. На първо място, това е духовна практика, която може да излекува душата и тялото.

Какво ще постигнете, ако правите упражнението всеки ден? На първо място, веднага след извършването на асана ще почувствате вълна на жизненост. Adho mukha svanasana се отнася до позите в йога, която облекчават умората и възстановяват загубената енергия. Също така помага да се отървете от стреса и да балансирате емоционалното състояние. За тялото, практикуването на тази поза, ползите не са по-малко. Позата развива бързината и лекотата на краката, облекчава болката и сковаността в петите, укрепва глезените, дава на мускулите на краката красив контур.

Позата Гледащо надолу куче идеално разтяга мускулите на гърба и бедрата и развива гъвкавостта. В дългосрочен план упражнението ще спомогне за укрепване на сърдечно-съдовата система, ще предотврати появата на артрит и артроза. А ако вече страдате от тези заболявания, ще облекчи състоянието. И това е само малък списък от предимства, ако редовно се извършва този асан.

Вече сте амбицирани и искате час по-скоро да започнете да практикувате тази поза?

Тогава нека разберем как да я направим правилно. По-долу има тренировъчно видео, в което красиво момиче ще покаже правилната техника на изпълнение.
Най-добре е упражнението да се изпълни след кратка загрявка, за да може мускулите да се затоплят. По този начин шансовете за нараняване ще бъдат по-малки. След загряването можете да започнете упражнението. Само не забравяйте, че като при всеки асан, се изисква точност и плавни движения.

1. Началната позиция е на колене. Дланите трябва да са под раменете, пръстите да са отворени. Акцентът трябва да бъде върху цялата длан, до края на пръстите, и в никакъв случай върху китката. Дръжте гърба прав, ходилата са перпендикулярни на пода, краката са залепени на пода, петите са повдигнати, а лицето гледа надолу.

2. Останете в тази позиция, дишайте и изчистете главата си от всякакви мисли. Сега можете да продължите към следващия етап. Стъпете на пръсти и изпънете ръцете. Заедно с това тялото също е опънато.

3. Започнете да правите ситни стъпки, за да може тялото да се сгъне под формата на латинската буква V, или под ъгъл от 60 градуса. Задръжте в това положение за минута, след което се върнете в стартовата позиция. Малко след това може да направите почивка, като заемете ембрионална поза, за отпускане на всички мускули.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Източник lekuva.net

Доц. Жана Казанджиева от Александровска болница: Наблюдавайте ноктите си, могат да ви подскажат много за здравето виПромените по ноктите се срещат много често и преобладаващо не са само козметичен проблем. Около 60% …Feb 22 2018bulmedia.net

Коментари