Как да живеем

Как да живеем? Разбира се, няма как да живеем в непрекъсната еуфория. Не можем непрекъснато да се самозаблуждаваме, че животът е прекрасен и всичките проблем ще изчезнат ей сега, секунда след като сме сложили розовите очила. Няма как да живеем без да съжаляваме. За да е спокоен животът ни или поне такъв, какъвто го описват разни надъхани експерти, би трябвало да пием мента, глог и валериан през целия ден.

И след като всичко е лъжа и измама, възможно ли е да живеем, без да съжаляваме? Да запазим здравето си и разсъдъка си чист до една достойна възраст?
Да, ако приемем, че в живота хубавото и лошото имат някаква цикличност. Ако разберем, че проблемите са тук, за да ги решаваме, а не за да ги оставяме да се трупат.

Да живеем, без да съжаляваме, означава да знаем за кое си струва да отделим време и за кое е безсмислено да пилеем най-ценното, което имаме – вре-ме-то, а покрай него – и здра-ве-то.

Обикновено, подобни умения имат възрастните хора. С течение на времето те разбират, че е по-добре да отидат на екскурзия до близкия град или държава, отколкото да харчат пари в местната кръчма или магазин.Доц. Жана Казанджиева от Александровска болница: Наблюдавайте ноктите си, могат да ви подскажат много за здравето виПромените по ноктите се срещат много често и преобладаващо не са само козметичен проблем. Около 60% …Feb 22 2018bulmedia.net

С времето възрастните хора са наясно, че е по-добре да имаш един приятел, с когото да прекараш един ползотворен час, отколкото 10 познати, които не са нищо повече от убийци на времето.

Възрастните хора знаят, че здравето е най-ценно от всичко и затова инвестират в него, доколкото са им възможностите.

Ето още няколко дребни съвета, които ще ни накарат да гледаме по-мъдро на живота.
Те са предоставени от различни хора на възраст и с богат житейски опит – от Мерил Стрийп до Галина Мерц, популярна руска видео блогърка.

Никога повече!
Това е част от откритото писмо, което актрисата Мерил Стрийп публикува преди време, и което за броени часове се превърна в хит, благодарение на социалните мрежи.

„Не искам повече да губя време за неща, които не ме задоволяват или нещо, което ме докосва, причинявайки болка и разочарование. Вече няма да търпя цинизъм, критика и строги изисквания – без значение кои са те или откъде идват. Няма да задоволя желанията на онези, които не ме харесват, да обичам онези, които не ме обичат и да се усмихвам на онези, които не ми се усмихват в замяна.

Няма да отделям нито една минута за онзи, който лъже или се опитва да ме манипулира. Реших, че вече няма да толерирам лицемерието, лъжите и евтиното ласкателство. Вече няма да търпя нито частично образовани, нито арогантни учени. Няма да се занимавам с клюки, не мога да понасям конфликтите и сравненията.
Вярвам, че светът се състои от противоположности, че е разнообразен и затова ще избегна хора с труден характер, неспособни да се адаптират към реалността наоколо.

Презирам предателството и изневярата в приятелството. Никога няма да изслушам онези, които не са способни на истински комплимент, не могат да се развеселят и да вдъхновяват с думи. Няма да се занимавам и с хора, които не обичат животните и малките деца.

Преувеличението ме уморява. И да, между другото, вече няма да търпя онези, които не заслужават моето търпение.“

Трябва да отделяме време за радост, а не за гняв
Ограничени сме от собствените си чувства и действия. Например лъжи, злоба и гняв. Тези неща взимат сила и изобщо не дават нищо. Ето защо е по-добре да не се ядосваме напразно, да казваме истината и да се радваме на собствения си живот, вместо да завиждаме на чуждия.

Отървете се от хора, които са недостойни за вас
Търпението, което имат някои хора, е повод да им завидиш. Но, да си търпелив към хора, които откровено тровят живота ти, не е за завиждане. Има хора, които цял живот живеят с други хора, които ги правят нещастни. Не бива! Разчистете място за нови, по-добри връзки, с по-достойни хора, които ще са приносители на по-приятни емоции.

Учете!
Ако имате възможност, учете през целия си живот. Гледайте как светът се променя и променете себе си. Знанието ни поддържа млади.

Не губете време за почистване!
Създайте си дребни, но полезни навици. Като например да отделяте всеки ден по един час за домакинска дейност, а не да използвате единствения си почивен ден, за да свършите онова, което ви е домързяло да направите през седмицата. Почистването и други домакински работи могат да бъдат толкова пристрастяващи, че да прекарате целия си живот така. По-добре е да се разхождате с приятели, да отидете на кино или на концерт.

Не позволявайте на парите да контролират живота ви
Днес ги има, утре – не. Оказва се, че парите са тези, които ръководят нашите чувства и емоции. А това съвсем не е така… Ще го разберем, едва когато остареем.

Коварна болест споходи скандалната „Мис България“ 2017: Свекървата Катя Роуз се грижи за крехкото й здраве„Мис България” 2017 Тамара Георгиева е на път да стане анорексичка, притесняват се нейни близки. Бло…Feb 19 2018bulmedia.net

Коментари