Жена от Алберта в Канада била убедена, че умира от рак. По-късно обаче лекарите установили, че симптомите ѝ всъщност са причинени от нещо друго.

Защо бактериите вече не се страхуват от антибиотиците?

В края на миналата година 36-годишната Кеседи Армстронг започнала да страда от силна болка в ребрата. Тя бързо и отслабнала. Жената отишла в болницата, където лекарите я посъветвали да се подложи на магнитен резонанс.

Сканирането разкрило голяма маса в черния ѝ дроб. Затова лекарите диагностицирали рядка форма на рак на черния дроб.

Д-р Пламен Кьосев: Новото зло е комбинация от вируси и бактерии, които нападат имунната система

„Бях готова просто да умра. Имах лош вид. Това беше доста тъжно и страшно“, разказва Армстронг.

След диагнозата ѝ е предписана специална операция. По време на процедурата хирурзите отстранили около 65% от черния ѝ дроб, целия жлъчен мехур и някои части на белите дробове. Когато обаче медицинският персонал анализирал отстранената тъкан, той направи неочаквано откритие.

Симптомите на Армстронг били причинени от наличието на паразит – плосък червей, наречен ехинокок мултикамър.

„Лекарите казаха:„ Имаме добри новини. Не смятаме, че това беше рак. Това беше паразит. „Бях изненадана: „Това добре ли е?“ И те казаха „да“, много по-добре е “, спомня си Армстронг.

Защо е важно да ядем мандарини през зимата?

Инфекцията с ларвите на този плосък червей, който живее главно в тялото на лисици, койоти и кучета, може да доведе до рядко заболяване. По време на него киста расте в черния дроб, а понякога и в други органи, като белите дробове и мозъка. Тази формация расте много бавно.

Следователно симптомите могат да останат невидими в продължение на няколко години. Когато се появят, пациентите често се оплакват от дискомфорт в горната част на корема, слабост и загуба на тегло.

Подобни оплаквания идват от пациенти с рак на черния дроб или цироза. Лекарите смятат, че Армстронг би могла да се е заразила ехинокок още преди 10 години. Сега тя е на курс на лечение срещу паразити.

Според жената, сега тя има шанс да живее нормален живот./ zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива!

Източник: Zdrave.to

Коментари