Учени от Колумбийския университет са изработили много интересен алгоритъм. Той показва връзка между месеца ни на раждане и болестите, от които страдаме през живота си. 

Според изследването хората може много рядко да карат тежки болести, а други са застрашени от един вид заболявания. Използвайки съответния алгоритъм според датата ви на раждане експертите са открили връзка с 55 вида различни заболявания.

Учените съпоставили почти 1700 различни заболявания с датата на раждане на пациентите, които са се лекували в една от болниците в Ню Йорк през периода 1985 – 2013 г.

Използвайки разработения алгоритъм, те анализирали базите данни и открили 55 заболявания, развитието на които е свързано с датата на раждане.

Съгласно данните, представени в Journal of American Medical Informatics Association, учените потвърдили наличието на 39 връзки между месеца на раждане и заболяванията на човека, а също намерили 16 нови асоциации, включително 9 вида заболявания на сърдечно-съдовата система.

Авторите заключили, че хората, които са родени през юли и октомври, по-често от другите страдат от астма.

Развитието на синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивността са свързани с родените през ноември, а висок риск от фибрилация на предсърдието (т.нар. мъждукаща аритмия – една от най-честите причини за инфаркти и инсулти), сърдечна недостатъчност и пролапс на митралната клапа – родените през март./ Zdrave.to

Източник: Zdrave.to

Коментари