Хората, освен ако не са вегани ли вегитариянци, обичат месо. В повечето случаи идеята за добро хапване включва изпечена свинска пържола. Оказва се обаче, че това може да не е най-добрият избор. В месото може да има опасен паразит, който да причини сериозни последици за тялото ви.

Американски лекари съобщават, че свинското месо може да бъде смъртоносно за хората. Причината е, че свинете са носители на цистикароза, което е опасен паразит и може да убие човек. За прасетата този паразит е малка опасност, но в човешкото тяло той се развива активно.

Медиците предупреждават, че при заразяване с този паразит диагностицирането може да бъде направено само след лабораторен преглед на вътрешните органи.

Ето защо е изключително важно месото да бъде подложено на внимателна проверка, преди да стигне до масата ви. Паразитът може да достигне огромни размери, засяга нервната система, зрението и мускулите. В по-късни етапи може да причини психоза, парализа, инфаркт и т.н.

В крайна сметка, храна от заразено месо може да доведе до увреждане или смърт. Този червей се характеризира с висока степен на инфекциозност – от месото на едно прасе може да се заразят десетки хора.

Топлинната обработка значително намалява риска от инфекция, но не гарантира пълна безопасност. Ето защо, можете да ядете само месо, което е има разрешения от регулаторните органи./Zdrave.to

 

Източник: Zdrave.to

Коментари