Лечението на рака е един от основните здравни проблеми за разрешаване на съвременния свят. Според изчисления в тялото ни има около 100 трилиона клетки. Всичко, свързано с формирането на тези клетки – как те ще работят, как ще се променят или дори как да умират е кодирано в генетичния код на ДНК.

Ново проучване бие тревога: Не правете това, за да не скъсите живота си

Освен това никой не може да предскаже в коя част на тялото на човек ще се появи онкология. В същото време, ако се хванат специфични симптоми,това дава по-голям шанс за откриване рано на болестта и започване на лечение.

Ракът на първия или апикалния сегмент на белия дроб със синдром на Панкост има специфични признаци, сред които са силна болка в рамото, която често преминава към цялата ръка, както и промени, които настъпват с лицето.

Симптомите на гореспоменатия вид рак са увиснали клепачи, твърде малка зеница на очите и липса на изпотяване от едната страна на лицето.

Защо трябва да спите от лявата страна

Всички тези признаци са причинени от факта, че туморът притиска нерва, който идва от шията.

Интересно още е, че наскоро лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева заяви, че някои промени в лицето могат да показват развитието и на мозъчна онкология.

Малишева казва, че докато пациентът има мозъчен тумор, при него може да се появят визуални промени, забележими в назолабиалните гънки, а появата на рак се показва още от затруднено говорене и промяна в походката./ zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива!

Източник: Zdrave.to

Коментари