Зарядно на Xiaomi зарежда батерия на телефон за 17 минути

Xiaomi е разработила бързо зарядно устройство, което може да възстановява заряда на батерия на смартфон с мощност от 100W, съобщава сайта the Verge.

XIAOMI MI BAND 4 се задава: Какво да очакваме?Китайският технологичен гигант, Xiaomi, се радва на страхотно позициониране на пазара. Донякъде благ…Mar 25 2019bulmedia.net

Във видео, публикувано в китайския вариант на Twitter – Weibo, което беше забелязано първо от XDA-Developers, се показва телефон с 4000 mAh батерия, която се зарежда от празна до 100% за 17 минути.

Най-бързото зарядно устройство, което e тествано до момента е 50W Super VOOC на фирмата Oppo. То успява да зареди батерия от 3700 mAh само до 65% за същото време.

Xiaomi не оповестява повече подробности за това как работи новата технология за бързо зареждане. Въпреки че Type-C конекторът вече поддържа 100W захранване, по-голямото предизвикателство с предаването на такава мощност е да се зареди малка батерия, без тя да се претовари.

На Xiaomi все още предстои да обяви за кои смартфони, ще бъде използвана новата технология. Въпреки това, като се има предвид, че видеото е публикувано от генералния мениджър на фирмената марка Redmi, Лу Вейбин, разумно е да се предположи, че Redmi серията смартфони ще бъдат сред първите. Въпросът е кога?

Коментари