xiaomi huawei

Корпорацията Xiaomi има за цел да похарчи допълнителни 5 млрд. юана (725 млн. щатски долара) за разширяване на китайската си търговска мрежа през следващите три години, като очаква опит за удвояване на усилията от страна на Huawei Technologies Co, която в момента вероятно ще се съсредоточи към местния пазар, съобщава Блумбърг.

Производителят на смартфони ще похарчи парите за разширяване на каналите за дистрибуция и за програмите за възнаграждения за своите партньори и служители по продажбите, казва човек, запознат с въпроса, като се позова на вътрешна среща, свикана от съоснователя и милиардер Лей Юн. Тези разходи са в допълнение към съществуващия бюджет за изграждане на новите операции на дребно. Китайската медия Caixin докладва за инвестицията по-рано.

Основателят на Xiaomi получи бонус от близо 1 млрд. долара и го даряваОснователят и главен изпълнителен директор на китайския производител на смартфони Xiaomi, Лей Юн пол…Apr 13 2019bulmedia.net

Смята се, че Huawei се подготвя за спад в международните продажби на смартфони с 40% до 60%, тъй като администрацията на Trump блокира достъпа до американски компоненти и софтуер за китайския гигант. Това доведе до вълна от проблеми като с Google, които ще отрежат популярни приложения като YouTube и ще спрат да предоставят актуализации за системата Android, която захранва всички устройства на Huawei в чужбина. Тя иска да вземе половината от пазара на смартфони в Китай през 2019 г., за да компенсира този спад в чужбина, анализират хора, запознати с въпроса, като цитират вътрешни дискусии за заложените цели до края на годината.

Microsoft поднови продажбите на лаптопи, произведени от HuaweiВъпреки бойкота срещу Huawei от страна на американските технологични компании, заради вкарването на …Jun 18 2019bulmedia.net

В дългосрочен план Xiaomi се стреми да стане най-големият доставчик в Китай, но сега приоритетът му е да стане 3-ти по големина, заяви представител, пожелал да остане анонимен. В момента компанията е на четвърто място. От Xiaomi виждат внедряването на следващото поколение 5G мобилни мрежи през следващите години като златна възможност за увеличаване на нивата на продажбите на домашна територия.

Xiaomi в Хонконг вече притежава около 12% от китайския пазар на смартфони в сравнение с 34% за Huawei, според прогнози на Canalys.

Русия подаде ръка на Huawei напук на Европа и САЩЗатъналата в проблеми китайска технологична компания Huawei сключи договор за изграждане на първата …Jun 9 2019bulmedia.net

Коментари