Web Summit, най-голямата европейска технологична конференция, ще се проведе изцяло онлайн през декември заради коронавирусната пандемия, която стана причина за отменянето или отлагането на много големи събития тази година, съобщиха организаторите, цитирани от Ройтерс.

„Лисабон все още е домът на Web Summit, но с разрастващите се огнища в Европа трябва да помислим кое е най-доброто за хората в Португалия и за нашите посетители“, твърди основателят на конференцията Пади Косгрейв.

Решението е било взето, след като през юни организаторът каза, че събитието все пак ще се проведе по план в Лисабон, след като са били проведени разговори с кмета на Лисабон и с португалското правителство.

Конференцията, която през 2016 г. се премести от Дъблин в португалската столица, привлича по около 70 хил. участници всяка година, благодарение на участниците от водещи глобални технологични компании и стартъпи, както и на политици.

Web Summit ще може да включи 100 хил. посетители онлайн в собствената си конферентна платформа, обяви организаторът. Освен това ще има 800 говорители, които ще се включат в събитието, сред които главният изпълнителен директор на Zoom Ерик Юън и звездата от „Капитан Америка“ Крис Евънс.

Още по темата

Досега Португалия има 81 256 случая на Covid-19 и над 2040 смъртни случая, причинени от коронавируса – много по-малко от съседна Испания например.

Страната започна да вдига блокадата си още на 4 май, но както в повечето европейски страни, сега броят на заразените започва да нараства с настъпването на есента.

„Най-сигурният и разумен отговор е да проведем Web Summit изцяло онлайн през 2020 г.“, коментира Косгрейв. „Очакваме да посрещнем гостите в Лисабон през 2021 г.“

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Източник: Investor.BG

Коментари