Twitter вече беше забранила политическата реклама и започна да поставя етикет на публикации, които съдържат дезинформация за политическите избори; компанията вече неведнъж е маркирала и публикации на настоящия президент на страната Доналд Тръмп. Някои туитове от политици, които нарушават правилата на сайта, са етикетирани, но оставени в платформата поради обществения интерес към тях. Компанията също започна да сигнализира за манипулирани и поръчкови медии.

Twitter заяви във вторник, че потребителите в САЩ ще могат да видят този изборен център в горната част на раздела „Explore“, който обичайно показва популярни теми и хаштагове, както и подчертава публикации с информативен и новинарски характер, COVID-19, развлечения и други теми. Центърът ще включва както новини на английски, така и на испански, излъчвания на живо за големи предизборни събития, както и местни ресурси и новини по държави. Ще има и инструмент, който показва кандидатите за Камарата на САЩ и Сената.

„Тъй като изборите се провеждат по целия свят, видяхме, че Twitter служи като централизирана платформа за политически дискусии в реално време, ресурси и актуални новини. Но също така знаем, че понякога може да бъде трудно да се намерят надеждни новини и точна информация, от каквито хората се нуждаят, за да спасят крайните срокове за регистрация за гласуване и да участват уверено в изборите“, гласи публикацията в блога на директора на публичната политика на Twitter Бриджит Койн и Сам Тойзър, старши продуктов мениджър.

Проучване, проведено през август, показва, че девет от всеки десет потребители на Twitter, които влизат ежедневно в сайта, казват, че планират да гласуват на изборите в САЩ, но че повече от половината са заявили, че все още се нуждаят от повече информация за кандидатите за президентския пост, тяхната политическа платформа и визия за бъдещето, казват от социалната мрежа.

Източник: Kaldata.COM

Коментари