Генералният директор на Apple Тим Кук взе участие в събитието DealBook, което всяка година се провежда от изданието The New York Times. По време на разговора с водещия Андрю Рос Соркин (Andrew Ross Sorkin) ръководителят на американския технологичен гигант заяви, че е инвестирал в криптовалута и специално подчерта, че става дума за негови лични инвестиции.

„Аз съм на мнение, че е разумно да притежаваш криптовалута, която е много добър на начин за диференциране на инвестиционния портфейл. Преди време за заинтересувах от тази тема и изучих техническата и финансовата страна на въпроса. Считам, че това е много интересно“ – каза Тим Кук.

Той отбеляза, че на никого не може да даде съвети по инвестиране. Кук не уточни в каква точно криптовалута е вложил парите си.

Въпреки, че Тим Кук има лични инвестиции в цифрова валута, по отношение на Apple на криптовалутния пазар той е много внимателен. Кук изключи възможността корпорацията от Купертино да инвестира свободни парични средства в криптовалута. Той каза още, че в близкото бъдеще Apple не планира да приема криптовалута в качеството на платежно средство за заплащане на нейната продукция. Според думите на генералния директор на Apple, криптовалутният пазар предизвиква наистина голям интерес, но ще мине още доста време преди цифровите пари да започнат да се използват всекидневно от обикновените хора.

Коментари