Китайският гигант в областта на игрите и социалните мрежи Tencent Holdings обяви, че нетната му печалба за второто тримесечие е нараснала с 37%, надминавайки пазарните прогнози. Това се дължи на по-голямото търсене на видео игрите на компанията, след като коронавирусът ограничи други възможности за развлечение, предава Ройтерс.

Приходите от онлайн игри, които носят около една трета от общите приходи, са скочили с 40 на сто през тримесечието, най-вече благодарение на мобилни предложения като Peacekeeper Elite и Honour of Kings. Това е успяло да компенсира спада при игрите за персонални компютри.

Още по темата

Социалните мрежи, финтех и бизнес услугите, както и рекламите в социалните мрежи са нараснали с по близо 30%.

Приходите от медийни реклами са се понижили с 25% „в резултат на слабото търсене на реклами на брандове предвид предизвикателната макросреда“, както и на отложените продукции на съдържание и на премиерите.

Най-голямата в гейминг компания в света по приходи генерира 33,1 млрд. юана (4,8 млрд. долара) печалба за трите месеца до юни. Това се оказа над средната прогноза на анализаторите за 27,56 млрд. юана, сочат данни на Refinitiv.

Приходите са скочили с 29 на сто до 114,88 млрд. юана спрямо пазарното очакване за 112,76 млрд. юана.

Резултатите бяха обявени само няколко дни, след като Съединените щати обявиха, че ще наложат забрана на свързаните с WeChat трансакции в страната.

Tencent, която притежава китайското чат приложение, е под натиск да отговори на притесненията за влиянието на забраната и да разкрие плановете си за действие.

Същевременно компанията отложи премиерата на играта блокбъстър „Dungeon and Fighter Mobile“, която беше планирана за 12 август. Tencent заяви, че трябва да направи някои подобрения в системата с цел превенция срещу пристрастяване.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Източник: Investor.BG

Коментари