пълноекранни смартфони

Моделът Galaxy S10 е само от седмица на пазара, а Samsung вече гледа към бъдещето. На брифинг тази седмица корейската компания ясно индикира, че докато дисплеят Infinity-O на S10 е „крайъгълен камък“, той също е и трамплин по пътя към истински „пълноекранни“ смартфони – т.е. такива без “прорез” (notch) като iPhone и дупка като S10 за селфи камерата.

„Поставянето на дупка в OLED дисплея е много предизвикателна технология“, обяснява Ян Бун-дук, вицепрезидент на изследователския отдел на Samsung, според информационната агенция Йонхап. „Опитахме технологията за 10-тата годишнина на Galaxy и смятаме, че стратегията ни сработи като резултат“.

Galaxy S10 представлява границите на дизайна на смартфоните през 2019 г., но планът на Samsung е в крайна сметка да “погребе” всички сензори и камери под дисплея, оставяйки нищо друго освен перфектно запазен от дупки за камери екран. Ян признава, че няма да е възможно да се създаде смартфон без никаква рамка, а само дисплей, поне още няколко години, но допълва, че трябва да е възможно поне да се скрие камерата под дисплея в рамките на следващата година или две.

Той също разкри по време на брифинга, че Samsung обмисля изграждането на Crystal Sound OLED дисплей, който позволява екрана да служи като говорител. LG използва подобна технология в своята G8 ThinQ миналата година.

Докато индустрията на смартфоните непрекъснато се движи към пълното елиминиране на рамката, прорезите и дупките в предната част на телефона, технологията все още не може да достигне визията на производителите на телефони.

Въпреки това, не се изненадвайте, ако Galaxy S11 или S12 има селфи камера, скрита под стъкления дисплей.

Samsung Galaxy S10+ с 12 GB оперативна памет счупи рекорди по бързинаСлед 4 дена, на 20 февруари корейската дирма Samsung официално ще покаже няĸoлĸo флaгмaнcĸи cмapтфoн…Feb 16 2019bulmedia.net

Samsung показа първия 5G телефон – Galaxy S10 5GНа официалното представяне на новите си телефони вчера, Samsung показа първия 5G телефон в света – G…Feb 21 2019bulmedia.net

Коментари