rimac

Rimac Automobili, европейската стартъп компания за електомобили, в която Porsche инвестира миналата година, отново спечели подкрепата на традиционните автомобилни производители, след като Hyundai Motor Company и Kia Motors съвместно инвестираха 80 милиона евро, или около 90 милиона долара, съобщава techcrunch.com.

Освен значителната парична инфузия, трите страни заявиха, че сделката включва „стратегическо партньорство за сътрудничество при разработването на високоефективни електрически превозни средства.” С други думи, Hyundai и Kia – и двете от които попадат в собствеността на Hyundai Motor Group – планират да работят в тясно сътрудничество с Rimac, която е базиран в Хърватия, за да изнесат електрическите превозни средства на пазара под техните марки.

Вече имаме представа как ще изглежда това.

Изявлението разкрива електрически автомобил в подразделението за спортни автомобили на Hyundai и „високоефективно електрическо превозно средство с горивни клетки“, като и двете ще включват сътрудничество между корейската група и Rimac. (Струва си да се отбележи, че Rimac вече е доставчик на Hyundai Motor Group, така че двете страни се познават добре.)

Историята на Римак е завладяваща. Компанията е основана през 2009 г. от тогавашния 21-годишен Мате Римак, който е разработил електрическо превозно средство в гаража си. Днес, компанията разполага с 500 души и доставя части на производителите – тя също така проектира цифрови интерфейси за автомобила, има дъщерно дружество фокусирано върху електрически разработк, и развива впечатляващи „хиперколи“. Превозните средства включват модела „C Two“, изобразен на върха на този пост на Международното автомобилно изложение в Женева.

Собственият модел на стартиране обяснява спретнато защо се обединява с големи имена като Porsche и Hyundai.

„Следващото предизвикателство пред нас е да се превърнем от производител на ниски обеми на сложни високоенергийни компоненти, до утвърден доставчик на Tier-1 за индустрията“, се казва в него.

Десетилетия на автомобилното ноу-хау от неговите инвеститори с опит със сигурност ще им помогнат.
Забравете за тока, идва водородната икономика и Китай е нейният предвестникВъв въздуха имаше малко вълнение, когато Държавният съвет на Китай свика пресконференция на 15 март,…Mar 26 2019bulmedia.net

Коментари