Project Soli

Как радарната технология на Project Soli може да се превърне в часовници, интелигентно оборудване за дома и много други

Ако търсите нова и странна технология в следващия си телефон, помислете за възможността да не се налага допир, а само жестове. Предстоящият Pixel 4 на Google се очаква да предложи именно подобна иновация. В допълнение към разпознаването на лицето, предната му камера ще усеща и движението и жестовете на ръцете.

Тази технология, първоначално наречена Project Soli, използва радар за откриване на 3D движение в космоса. И това е в допълнение към добавяне на нови технологии за сканиране с инфрачервена камера за лице, подобно на iPhone ID в iPhone X, XS и XR на Apple. Технологията Soli на Google беше предтавена на FCC по-рано тази година.

Именно такива сензори се предполага, че ще бъдат вградени в горната предна част на Pixel 4, който ще видим през октомври тази година.Изтече ли дизайнът на Google Pixel 4?Серията смартфони Pixel на Google може да не са най-продаваните Android телефони, но няма никакво съ…Mar 19 2019bulmedia.net

Google Pixel 4

Както можем да забележим и във видеото по-долу, функциите на Project Soli изглеждат нереални. Те ще добавят и доста към преживяването ни със смартфон като цяло.

Сензорите ще позволят на телефона да разпознава собственика си от разстояние, като по този начин телефонът ще се отключва, още преди да го доближим до лицето си. По думите на Google, технологията е по-бърза от Face ID или Touch ID.

Тези сензори ще могат да разпознават детайлни движения на ръцете, като по този начин ще можем да превключваме към следваща песен, да приключваме или отхвърляме обаждане, да изключваме алармата си и т.н., без да докосваме екрана.

Предполагаме, че Project Soli ще внесе още цял куп новости в Pixel 4, за които лека по лека ще научаваме през месеците до октомври.

Google Translatotron: Говоренето на друг език става лесноГоворенето на друг език може да стане по-лесно. Google демонстрира новия си проект Translatotron, пъ…May 16 2019bulmedia.net

Коментари