Лей Юн

Основателят и главен изпълнителен директор на китайския производител на смартфони Xiaomi, Лей Юн получи огромен бонус за годината, в която компанията стана публична и акциите û започнаха да се предлагат на фондовата борса, предава Си Ен Ен. Интересно и похвално обаче е неговото решение да дари колосалната сума за благотворителност.

Зарядно на Xiaomi зарежда батерия на телефон за 17 минутиXiaomi е разработила бързо зарядно устройство, което може да възстановява заряда на батерия на смарт…Mar 28 2019bulmedia.net

Xiaomi заяви в прессъобщение през седмицата, че Лей Юн получава повече от 636,6 милиона акции като бонус за „приноса си към компанията“. Акциите се търгуват в Хонг Конг.

Въз основа на текущата цена на акцията, това се равнява на 7,54 милиарда хонконгски долара, или около 961 милиона долара. Xiaomi каза още в съобщението, че Лей обещава да дари всички акции, след приспадането на данъците, за благотворителни цели.

Xiaomi не посочва точно, в кой сектор или фондация ще бъдат прехвърлени парите.

Въпреки засилената конкуренция от страна на Apple, Samsung и китайските Huawei, Oppo и Vivo, все пак, Лей Юн вероятно може да си позволи да дари своя бонус, коментират финансовите анализатори. Дори след отчитане на лекия спад в цената на акциите на Xiaomi, богатството на основателя все още се оценява за около 11 милиарда долара, според Forbes и Bloomberg.

XIAOMI MI BAND 4 се задава: Какво да очакваме?Китайският технологичен гигант, Xiaomi, се радва на страхотно позициониране на пазара. Донякъде благ…Mar 25 2019bulmedia.net

Коментари