huawei os

Това е последната информация от китайските производители Vivo и OPPO, които са тествали новата алтернатива на Android, пише сайта Аndroid Headlines. Предполага се, че и двата продавача възнамеряват да използват „Hongmeng OS“ на Huawei в някои от предстоящите си устройства.

Сега изявлението, че Hongmeng е „60% по-бързо“ от Android, може да бъде рекламно в известен смисъл. Причината е, че малцина знаят какво означава това, освен че скоростта на мобилната операционна система може да остави Android да и диша праха.

За да бъдем честни обаче, как трябва да се тълкува това? Дали приложенията се отварят по-бързо в Hongmeng, отколкото в Android? Мениджърът на задачите работи по-добре в Hongmeng от Android? Дали приложенията остават по-дълго в диспечера на задачите, без да се опресняват и да товарят паметта?

Новата мобилна революция на Huawei стартира през юни с HongMengПоявата на Android преди около десетилетие предизвика истинска революция в мобилните технологии и се…May 31 2019bulmedia.net

Рестартира ли се Hongmeng по-бързо от Android? Как се отразява скоростта в представянето? OPPO и Vivo може би тестват новата операционна система на Huawei, но не знаем особеностите на това тестване. Числото 60% е само номер, докато повече подробности за това в какво точно Hongmeng е по-бърз от Android липсват за момента.

По предварителна информация новата система ще бъде ползвана в телефоните на компанията от нисък и среден клас.

Анализаторът Tianfeng International Гуо Мингси казва, че Hongmeng OS на Huawei (наречена ARK OS извън Китай, както и OAK OS) не е готова за нуждите на потребителите на висок клас смартфони. Huawei първо ще постави новата операционна система на по-бюджетните си телефони, след което ще я пренесе в серията от висок клас Mate, когато дойде времето.

Това, което се разбира от първите факти, е, че Hongmeng OS на Huawei не е нищо повече от операционна система в начален стадий. Тъй като Hongmeng ще работи само за устройства от нисък и среден клас, може да се предположи, че може системата няма много приложения, с които да работи – което пък би обяснило защо е по-бързо от Android.

Не е трудно да си представим, че Android Open Source Project (AOSP), или „голият“ Android, който е код отворен за всеки, ще е по-бърз от Android, програмиран от Google, макар че техния продукт е много по-завършен в сравнение с AOSP.

От друга страна, анализаторите са загрижени за печалбата и продажбите на Huawei през четвъртото тримесечие на тази година. Мингси казва, че е възможно Huawei все още да продава 215-225 милиона смартфона до края на годината, което е положителна прогноза с оглед на цялата политическа и техническа несигурност, с която китайският гигант се сблъсква в наши дни.

Microsoft поднови продажбите на лаптопи, произведени от HuaweiВъпреки бойкота срещу Huawei от страна на американските технологични компании, заради вкарването на …Jun 18 2019bulmedia.net

Макар че на Huawei се налага да изведе на пазара Hongmeng OS като средство за оцеляване (планирана преди седем години по същата причина), не е лошо, че продавач на Android смартфони има потенциал за собствена операционна система. Ключът към оцеляването в мобилното пространство е да станеш самодостатъчен. Всеки производител, който разчита единствено на Android за печалба, се опира на един пословичен крак, който може да се счупи по всяко време.

Освен необходимостта от оцеляване, Android не е перфектна операционна система, въпреки всичко добро, което може да се каже за него. При Android има проблеми с батерията, което обяснява непрекъснатите усилия на Google да подобрява функционалността за енергийно щадене на батерията. Разбира се, животът на батерията винаги може да стане по-добър (никога няма да бъде перфектен), но Google непрекъснато се стреми да го усъвършенства.

Съществуването на проекта „Фуксия“ (нова ОС на компанията Alphabet собственик на най-голямата търсачка) също е проблем за Google, защото, ако Android-ът е достатъчен, защо им е въобще да правят „резервна“ операционна система? Каквото и да има предвид Google за в бъдеще, Android явно не е достатъчно добър, а Fuchsia би трябвало да е идеална.

Що се отнася до Huawei, китайският производител не само експериментира със собствената си Hongmeng OS, но също така обмисля използването на Aurora OS за руски клиенти. Aurora е разклонена версия на Sailfish OS на Jolla, за която се казва, че е не само Android-съвместима, но и по-сигурна от Android, тъй като е предназначена за корпорации и правителства.

Xiaomi планира 725 млн. долара за експанзия срещу Huawei в КитайКорпорацията Xiaomi има за цел да похарчи допълнителни 5 млрд. юана (725 млн. щатски долара) за разш…Jun 19 2019bulmedia.net

Коментари