iphone 11

Въпреки факта, че все още има още почти пет месеца да чакаме, преди Apple да пусне следващото поколение смартфони от серията iPhone 11, скоростта на течовете на информация, наистина се е повишила през последните седмици. iPhone 11, iPhone 11 Max и iPhone 11R (или каквото ще нарече Apple по-достъпния модел) се оформяха като скучни актуализации само до преди няколко месеца, но по-новите доклади сочат, че Apple приготвя много повече нови функции и подобрения, отколкото бяхме мислихме досега.

Бележките през последния месец от най-големия в света анализатор на Apple, експертът на TF International Securities, Минг Чи Куо, разкриха редица големи подобрения, които идват в тазгодишното поколение iPhone 11. Според него, iPhone 11R ще има вече двойна задна камера като при iPhone XS, докато iPhone 11 и iPhone 11 Max ще получат огромни подобрения на сензора на камерата, както и допълнителна трета такава. Куо също така казва, че смартфонът ще има нов гръб изцяло от стъкло, включително за предпазната рамка на камерите и може би дори ще имаме ново покритие, което да очакваме с нетърпение.

По отношение на хардуера, изглежда, че iPhone 11 през 2019 ще следва същия път като iPhone 7 серията през 2016 г .; По-голямата част от телефоните ще изглеждат същите като предшествениците си, но те ще съчетаят огромни подобрения в производителността и куп вълнуващи нови функции.

Тези от нас, които внимателно следят индустрията, веднага ще припомнят, че празничното тримесечие след пускането на пазара на iPhone 7 остава най-печелившото тримесечие на Apple по отношение на продажбите на смартфона.

В този тримесечен период са продадени невероятни 78,29 милиона iPhone, което доказва, че смартфонът все още може да създаде шумотевица около себе си, въпреки скромните промени в дизайна. Но докато промените във външният вид на тазгодишния iPhone 11 и iPhone 11 Max наистина ще бъдат консервативни, новото изтичане напомня, че вниманието на Apple към детайлите остава ненадминато в индустрията за смартфони.

Не беше много отдавна, когато имаше огромна пропаст между iPhone и всеки друг смартфон на пазара. Когато става въпрос за дизайн, качество на изработката и висококачествени материали, нищо друго на пазара дори не се доближаваше до Apple. Смартфоните с Android от производители като Samsung и LG се усещаха като евтини и пластични продукти, просто защото те найстина бяха направени от евтина пластмаса. Ако искате флагмански смартфон, който изглежда и се чувства като водещ смартфон, трябваше да си купите iPhone.

Излишно е да казваме, че това вече не е така. Samsung и други производители на Android телефони са вложили огромно усилие и ресурси в изграждането на топ смартфони, които са на едно ниво с iPhone-а на Apple. През 2019 г. дори малки китайски производители, за които повечето хора в Европа никога не са чували успяват да произведат лъскави флагмански телефони от стъкло и метал. Няма никакво съмнение, че разликата между iPhone и водещите Android телефони е намалена – но все още я има.

Виждаме, че примерен прототип на базата на изтеклата информация за iPhone 11 направен от един японски сайт, който публикува видео, което показва физически модели iPhone 11 и iPhone 11 Max, направени на 3D принтер. Видеото ни дава много добра представа за това как ще изглеждат iPhone от следващото поколение на iPhone в реалния живот, когато бъдат пуснати през септември (разбира се не и с типичния висококачествен финиш на Apple).

Това ни води до ново изтичане на информация от четвъртък сутринта. Twitter потребителят @OnLeaks е известен с това, че се сдобива с файлове от Foxconn и ги използва за създаване на неизлязли още на пазара смартфони. iPhone 11 бе визуализиран с рендери и преди, но @OnLeaks очевидно е получил актуална информация съвсем наскоро, защото нов набор от рендери току-що беше пуснат с редица ключови промени в сравнение с тези, които видяхме по-рано тази година.

Новите iPhone 11 рендери от @OnLeaks бяха публикувани на уебсайта Cashkaro, и ни дават много добра представа какво да очакваме, когато Apple обяви iPhone 11 в края на лятото. Масивът на гърба с три камери е мястото, където трябва да насочите вниманието си, защото там ще намерим най-големите промени в сравнение с по-ранните визуализации.

Отворите за обективите на камерите, са много по-големи, отколкото са били преди. Друго, което прави впечатление е, че модулът изглежда малко по-тънък, отколкото при предишните рендери. Но по-важното – и по-впечатляващо от инженерна гледна точка – предпазната част на камерите на iPhone 11 очевидно е направена в едно цяло със стъкленият гръб.

По-рано iPhone-ите със стъклен гръб като iPhone X и iPhone XS ползват метални вложки за задната камера, като този дизайн е далеч по-лесен за производство. Разбира се, Apple никога не е бягала от предизвикателствата, когато става въпрос за производствен процес и затова все още е единственият производител на смартфони, който използва брилянтен, но скъп инженерен трик, за да елиминира напълно рамката в долната част iPhone дисплея.

Ако се вгледате внимателно в изображението по-горе, всъщност можете да видите, че дисплеят на iPhone се простира след дъното на телефона и всъщност се извива зад самия себе си. Apple са направили това, така че дисплей-чипът, който позволява на екрана да показва изображение, да може да се скрие зад действителния дисплей, вместо да седи под него, какъвто е случаят с екрана на всеки друг смартфон на пазара.

Коментари