Това е най-новата стъпка, която Instagram предприема за насърчаване на достъпността на своите продукти. През 2018 г. компанията въведе автоматичен алтернативен текст, който позволява на хората със зрителни увреждания да чуват описания на снимки, докато на екрана на тяхното устройство се визуализира съдържание от Feed, Explore и Profile. Instagram също пусна едновременно персонализиран алтернативен текст, който позволява на потребителите да добавят по-детайлни и ясни описания на своите снимки при качване, които хората със зрителни проблеми, могат след това да чуват.

Facebook, компанията майка на Instagram, също пусна няколко функции за увеличаване на достъпността напоследък, включително мащабируеми размери на шрифта и контекстуалните заглавия. Повечето технологични компании пускат функции за достъпност, тъй като организациите и защитните на човешките права посочват необходимостта от по-голяма технологична достъпност, особено във връзка с 30-годишнината от Закона за подпомагане на американците с увреждания тази година. Коронавирусната пандемия също хвърли светлина върху неотложността за създаване на повече места за настаняване и оказване на професионални грижи на хора с увреждания.

Instagram стартира IGTV, своята самостоятелна платформа за видео клипове от създатели, през 2018 г. Услугата е вградена и в основното приложение Instagram. Тъй като Instagram продължава непрекъснато да се конкурира за вниманието на потребителите и с платформи като TikTok, компанията миналия месец представи Reels, своята платформа за споделяне на кратки забавни видеа.

Източник: Kaldata.COM

Коментари