Google здравеопазване

Технологичният напредък през последните години ни докара устройства, които да ни помагат в мониторинга на нашето здраве. Повечето нови смарт часовници, гривни за спорт, тракери са само малък пример на навлизането на технологичнте гиганти в здравеопазването. Компаниите вече развиват необятни софтуерни системи с изкуствен интелект, които ще проникнат в здравната система в много по-голям мащаб.

Тази седмица публично се разпространи новината за желанието на Google за регистриране на патент, който засяга имплементирането на огромна система за анализ и следене на здравни показатели, която може да предвижда развитието на болести и да промени нашето здравеопазване.

Системата е съставена от три основни части: софтуер, който събира данните на милиони души, изкуствен интелект, който изучава тези данни, и интерфейс, който доставя на лекарите максимално акуратна информация за състоянието на всеки пациент.

Идеята е, че софтуерът ще може да анализира и предвижда изхода от опасни заболявания или появата на такива въз основа на информацията, събрана от милиони пациенти.

Предвижда се, че подобни технологични творения ще се превърнат в стандарт при диагностицирането и лечението на най-различни болести през следващите няколко години.

От Politico съобщават, че индустрията с търговия на здравни показатели е една от най-бързо растящите и ще достигне 40 милиарда долара през 2022 г.

Телефонът като „психиатър“ – възможно ли е?Ако до момента ползването на телефон и висенето в социалните мрежи повече от няколко часа на ден вод…Jan 12 2019bulmedia.net

Коментари

loading...