Добре е да се отбележи, че използването на режим „инкогнито“ обаче не означава, че вашата онлайн активност е напълно поверителна: това означава само, че браузърът няма да съхранява в историята посетени от вас страници или думите, които сте търсили. За да защитите наистина вашата поверителност, ще трябва да използвате VPN услуга, която пренасочва данните чрез отдалечен сървър, използвайки криптирана връзка.

Запазване в тайна

Информацията за откритата нова функция идва от популярния технологичен портал 9to5Google, където е препубликувана част от публикация в блога Chromium Gerrit, която документира предстоящите промени в кода на браузъра.

В публикацията става ясно, че една от новите промени ще добави нов Chrome Flag (превключвател, който активира или дезактивира експериментални функции на браузъра), който ще ви позволява да създавате пряк път на работния плот в режим инкогнито с едно щракване.

Функцията все още не е достъпна за тестване дори като Flag. Ако все пак сте силни ентусиасти и искате да активирате новата функция, ще можете да намерите опция за нейното включване в страницата chrome://flags, когато е готова за тестване от потребителите. На този етап няма информация кога ще се случи внедряването, като тук трябва да отбележим, че някои експериментални функции на браузъра Chrome никога не стават част от публичната версия на браузъра за крайни потребители, така че все още въвеждането на опцията не е категорично сигурно. Ще ви държим в течение, когато разполагаме с повече информация.

Източник: Kaldata.COM

Коментари