Aston Martin

Близо четири години и малко промени в плана на Aston Martin и Rapide E дебютира на автосалона в Шанхай

Първият изцяло електрически Aston Martin най-накрая бе показан. Това става почти четири години след като бе обявен за първи път. Базирайки се на съществуващия модел с нормален бензинов двигател Aston Martin Rapide, „Rapide E“ официално дебютира на автосалона в Шанхай във вторник. Само 155 бройки ще бъдат направени, а Aston Martin все още не са обявили цената.

Забравете за тока, идва водородната икономика и Китай е нейният предвестникВъв въздуха имаше малко вълнение, когато Държавният съвет на Китай свика пресконференция на 15 март,…Mar 26 2019bulmedia.net

Rapide E се задвижва от 800-волтова, 65kWh батерия, като от Aston Martin изчисляват, че колата ще може да пътува „над 320 килметра“ с едно зареждане. Двойните мотори, монтирани на задния мост, ще генерират 450 kW (или над 600 конски сили) и могат да достигнат максимална скорост от 250 км/ч.

Достигането на максималната скорост ще се случва доста бързо – компанията твърди, че Rapide E ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от четири секунди (което е по-бързо от стандартния Rapide S с бензинов двигател).
Rapide E ще бъде асемблиран в градчето Св. Атан в Южен Уелс. Освен това автомобилният производител планира да произвежда изцяло електромобили на дъщерната си компания от миналото Lagonda, наскоро възкресената за тази цел.
Aston Martin нарича съоръжението в Сейнт Атан „Домът на електрификацията“ на компанията.

Коментари