Permanent Record - Edward Snowden

През 2013 година сътрудникът на Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС) Едуард Сноудън промени разбирането ни за обхвата на невидимата системата за сигурност, която е навсякъде около нас с разкритията си. Сега кибершпионинът Сноудън се кани да публикува своите мемоари в книгата „Постоянен запис“ (Permanent Record – Edward Snowden). Книгата излиза официално на 17-ти септември, издавана от Macmillan Publishers.

След множеството филми и книги за решението му да изкара наяве куп секретни документи, Сноудън най-сетне ще разкрие собствената си гледна точка към историята.

„Американското правителство не е единственото, което ви наблюдава“, предупреждава Сноудън. Човекът, който разгласи неправомерно вътрешна информация, заяви, че Facebook шпионира своите потребители, пише сайтът Mashable. Нещо повече, той обещава да научи хората как да се борят с подобен тип корпоративен шпионаж.

САЩ: Самолетите са уязвими на кибератаки!Министерството на вътрешната сигурност на САЩ планира да издаде предупреждение за сигурността на мал…Jul 31 2019bulmedia.net

„В следващите седмици си поставям за цел да обясня как всеки от тези сайтове (Facebook, Instagram, YouTube) ви шпионира и да дам методи за ограничаване на това колко знаят те за вас“, написа в Twitter Сноудън.

Тези коментари Сноудън направи с обявяването на предстоящата му книга.

Според Guardian от текста ще стане ясно защо бившият служител на Агенцията за национална сигурност е взел решението да разкрие част от големите тайни на Съединените щати, включително за следенето на телефонни разговори, текстови съобщения и имейли.

Хакери удрят разследващата група BellingcatНеизвестни лица са осъществили хакерска атака срещу електронната поща на журналисти от групата Belli…Jul 28 2019bulmedia.net

Πoнacтoящeм Cнoyдън ce нaмиpa в Mocĸвa, cлeд ĸaтo Pycия мy дaдe yбeжищe в cтpaнaтa. Aĸo ce въpнe в CAЩ, Cнoyдън e зaплaшeн c тeжĸa пpиcъдa и гoдини зaтвop пo oбвинeниe зa дъpжaвнa измянa и шпиoнaж.
Износът на софтуер за кибершпионаж всява раздор между силните в ЕСПредложенията на ЕС за установяване на ограничения върху износа на софтуер за кибершпионаж се задърж…May 14 2019bulmedia.net

Коментари