tesla самолет

Неотдавна един от „поклонниците“ на Илон Мъск в Twitter му зададе въпрос, свързан с намерението на Tesla да прави електрически самолет. Мъск му отговори, че идеята я има, но подобен самолет може да се появи най-рано след пет години.

Към днешна дата проблемът е, че автономният полет на подобни транспортни средства е доста ограничен. Мъск смята още, че след няколко години ще се появят батерии с плътност 400 Вт/кг, което според него е пресечната точка между керосина и електричеството във въздуха.
Гигафабриката на Tesla получи зелена светлина от ЕИБЕвропейската инвестиционна банка (ЕИБ) е почти готова да отпусне 350 млн. евро на шведска компания з…May 26 2019bulmedia.net

Преодоляването на тази граница ще доведе до появата на електрически самолети, които напълно ще заменят сега съществуващите. Конкретен отговор на това дали Tesla ще прави такива самолети не бе даден от Мъск.
Новият пикап на Tesla – по-бърз от Porsche 911 и много функционаленСкоро ще бъде представен пикап на компанията Tesla, известна със страхотните си електромобили. Той щ…Jun 5 2019bulmedia.net

Коментари