Ветераните вече ще имат достъп до здравните си записи на своите телефони. Apple си партнира с Министерството на ветераните по въпросите на САЩ, за да позволи на милионите ветерани да имат достъп до своята информация лесно и сигурно.

Приложението за здраве на Apple започва да показва здравните записи на ветераните от сряда, според прессъобщение. Това означава, че 9-те милиона ветерани, обслужвани от VA, ще могат да преглеждат детайлна информация за приетите от тях лекарства, имунизации, лабораторните им резултати и други.

„Да помогнем на ветераните да придобият по-добро разбиране на здравето си е шансът ни да покажем благодарността си за това, което правят за обществото“, заяви в прессъобщение в сряда Джеф Уилямс, главен оперативен директор на Apple.

„Работейки съвместно с VA, за да предложим Здравни записи в iPhone, се надяваме да помогнем на обслужващите да имат по-голямо спокойствие, че здравеопазването им е в добри ръце.“

За достъп до информацията потребителите ще трябва да отворят приложението Health, да влязат в акаунта си, след това да отворят „здравни записи“ и да започнат да преглеждат информацията. След като влязат, ветераните ще могат да виждат информацията си, която е синхронизирана с VA. Данните са криптирани и защитени с парола за достъп до iPhone, Touch ID или Face ID на потребителя.

Apple обяви партньорството си с VA още през февруари. През 2018 г. компанията си партнира с над 500 болници и клиники, за да осигури достъп до медицинска информация чрез iPhone.

Източник: Kaldata.COM

Коментари