Note 10 Exynos 9825

Samsung представи Exynos 9825, процесора, който захранва новият Galaxy Note 10, презентиран преди часове. Това е първият смартфон чип, създаден с помощта на 7-нанометров EUV (екстремно ултра-виолетов) силиций, който Samsung представи през октомври 2018 г. Чипът е почти идентичен с Exynos 9820, който е създаден с 8-нанометров LPP технология. Новият чип вероятно ще бъде по-мощен и ефективен по отношение на изразходването на батерията, но Samsung все още не е казал с колко, пише Engadget.

Exynos 9825 има същите Cheetah M4 ядра и GPU Mali-G76 като предшественика 9820, но Samsung не е посочил размера на процесорния чип или някои ключови скорости като на процесора и графичното ядро. Компанията обаче казва, че графичният процесор ще работи с по-висока тактова честота, така че ще изпревари своя предшественик, особено за мобилни игри.

Други функции на чипа са: 4G LTE модем, който достига 2Gbps и Samsung „невронна обработваща единица“, която ще захранва подобрената с изкуствен интелект фотография, както и функциите за добавена реалност. 5G не е вграден в конкретния модел на модем-чипа, така че Samsung вероятно ще използва своя Exynos модем – 5100 за 5G вариантите на Note 10.

Exynos 9820 на Samsung, представен главно в корейски варианти на Galaxy S10, беше значително по-голям и с по-малка мощност в сравнение с чипа Qualcomm Snapdragon 855, захранващ моделите на Galaxy S10 за американския и китайския пазар. Това вероятно е така, защото Exynos 9820 е създаден по 8-нанометрова LPP технология на Samsung, докато Snapdragon 855 е произведен по 7-нанометровия, не-EUV процес на TSMC.

Сега Samsung е намалила изоставането си, макар че отново не казва колко точно. Компанията може би спестява новините за старта на Galaxy Note 10, макар че в този момент изглежда вероятно американските версии да включват процесора Snapdragon 855, както обикновено.

Samsung Galaxy Note 10 – спецификации, S-Pen функции, камери и дата на излизанеНие сме само на няколко седмици от дебюта на Samsung Galaxy Note 10, а тази сутрин огромен теч на ин…Jul 23 2019bulmedia.net

Коментари