укърбърг обяви причината
Промяната в сървърната конфигурация усложни живота на 2,7 милиарда души по света

Марк Зукърбърг официално обяви, че причината за продължилият близо 12 часа глобален срив на Facebook, WhatsApp и Instagram е „промяна в сървърната конфигурация“.Защо се сринаха Facebook, Instagram и WhatsAppМилиони потребители останаха в сряда вечерта без достъп до Facebook и останалите социални мрежи, соб…Mar 15 2019bulmedia.net

Според излезлите данни засегнати от проблемите на Facebook са били общо 2,7 милиарда души, ползващи различните приложения на компанията.

„В резултат на промяна в конфигурацията на нашите сървъри много хора изпитаха проблеми и не можеха да ползват услугите ни. По проблема се работи, а системите се възстановяват. Извиняваме се на всички за неудобството и оценяваме вашето търпение“, заявяват от Facebook.
Любопитно е, че първоначално компанията мълчеше относно причината за глобалния срив. Марк Зукърбърг единствено обяви, че двама високопоставени мениджъри на компанията напускат постовете си.
Това породи спекулации, че може би истинската причина за срива не е промяна в конфигурацията на сървърните устройства, а нещо друго. Зукърбърг обаче не е заявил, че напускащите топ мениджъри са отговорни за проблемната ситуация.Европа се противопоставя на плана на Марк Зукърбърг за FacebookМарк Зукърбърг навигира Facebook по курс, който ще доведе до сблъсък с европейските регулатори. Глав…Mar 8 2019bulmedia.net

Коментари