Кметът на руския град Вологда съобщи, че се въвежда извънредно положение заради взривения след изтичане на газ жилищен блок.
„На място на случилото се работят спасители, полиция и останалите служби, известно е за четирима пострадали, жена е загинала, десетки са ранени„, съобщава Сергей Воропанов.
Евакуирани са жителите на всички 62 апартамента на взривения блок. Те са закарани в намиращото се наблизо училище и в няколко хотела – общо 90 души. По първоначална информация има най-малко един загинал и десетки ранени. Според официалния сайт на града, жена от фаталния блок е починала в колата на Спешна помощ на път за болницата. Руски сайтове уточниха, че при тежкия инцидент са ранени най-малко 7 души. Двама от тях са хоспитализирани, като подробности за състоянието им засега не са оповестени.


Извънредно: Мощна експлозия разтърси Студентски град в София, има пострадалиКотел на парно отопление се е взривил тази сутрин в автосервиз в столичния квартал Студентски град, …Nov 26 2018bulmedia.net

Взривът е станал на петия, четвъртия и може би на третия етаж. Там жилищата са напълно разрушени. Останалите входове са съхранени“, разкриват от местните власти. Кооперацията, която се намира на улица „Карл Маркс“, е строена през 80-те години на миналия век.
Вече започнаха работите по възстановяване на щетите, ще бъдат използвани кран и специална подемна техника.
Взривът тръгва от газова инсталация на петия етаж и се разнася и към останалите жилищните площи на блока. В часовете след експлозията на място са работили 77 специалисти и 25 единици техника.
Очаквайте още подробности!

Страшна експлозия разтърси голям столичен квартал, първи кадри от взрива (ЗРЕЛИЩНИ СНИМКИ)Банкомат е бил взривен в столичния квартал „Люлин“ през изминалата нощ. По първоначална информация и…Jul 5 2018bulmedia.net

Коментари

loading...