жълтите жилетки

Франция е в очакване на нови протести на „жълтите жилетки“ днес, въпреки отстъпките, които обяви президентът Еманюел Макрон и призива на властите да не се провежда демонстрация след терористичния акт на коледния базар в Страсбург, съобщава Нова телевизия.

„Искаме твърде много от полицията и службите за сигурност, които са на крак вече няколко седмици”, заяви говорителят на правителството Бенямин Гриво. Организацията на „жълтите жилетки“ обаче е в ход и тази седмица. Протестиращи вече обявиха, че предложените от Макрон мерки не са достатъчни.

Властите заявиха, че 8 000 полицаи и 14 бронирани автомобила охраняват улиците на Париж. Повече от 20 полицейски вана и автомобили с водни оръдия също са изпратени в столицата.

Недоволството по улиците на Франция започна като несъгласие с цените на горивата, но продължи във времето като акция срещу властта и начина на управление на страната.

Всички гледни точки: След протеста на строители срещу опозицията и обвиненията в корупцияПрезидентът каза нещо, което не е коректно – че ние строим безкрайно скъпо и безкрайно некачествено,…Dec 12 2018bulmedia.net

Коментари

loading...