Зеленски е в Донбас, посещава позииците на украинските военни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в Донбас и възнамерява да посети позициите на украинските военни. Това съобщиха от кабинета на държавния глава, цитирани от ТАСС.

„Президентът на Украйна Володимир Зеленски започна работно пътуване до Донбас. Държавният глава ще посети челни позиции, където в последно време систематично се нарушава цялостното и устойчиво примирие и където украински защитници бяха убити и ранени в резултат на вражески обстрели“ се казва в съобщението.

От кабинета на президента на Украйна добавят, че Зеленски също така планира да се срещне с украински военнослужещи.

От края на февруари тази година ситуацията в Донбас започна да се влошава, въпреки споразумението за допълнителни мерки за осигуряване на прекратяването на огъня на 22 юли 2020 г. Интензивните обмени на огън бяха възобновени по линията на контакт. Има убити и ранени от двете страни, включително сред цивилното население.

Украйна обвини самопровъзгласилите се проруски републики в Донбас в ескалация. Донецк и Луганск посочиха неспазването от страна на Киев на юлските споразумения като основна причина за обострянето. 

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!