Путин Ким

Първата среща между Руският президент Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун започна днес, със стискане на ръцете преди началото на разговора, който се провежда при засилени мерки за сигурност на остров Руски край Владивосток в Далечния изток, съобщава агенция БГНЕС.

Ако САЩ нападнат КНДР, лидерът й Ким Чен-ун буквално ще избяга под земята. Гигантски свят се крие под повърхността на Северна КореяГражданите на Северна Корея са изправени пред лицето на опасната възможност от въоръжени конфликти, …Sep 5 2017bulmedia.net

В началото на разговора, Путин заяви, че иска да подкрепи положителните усилия на Корейския полуостров, а Русия и Северна Корея имат много да направят, за да подобрят икономическите си връзки. В отговор, Ким Чен Ун заяви, че иска да подобри традиционните отношения с Русия.

Путин поздрави Ким Чен Ун за решението на севернокорейския ядрен проблем и нормализирането на диалога със САЩ. Първоначално е предвиден разговор на четири очи между двамата лидери, а след това срещата ще продължи в разширен формат с участието на двете делегации.

Основна тема на разговорите се очаква да бъде ядреното разоръжаване на Корейския полуостров, двустранните отношения и регионалното сътрудничество. Не се предвижда нито подписване на документи, нито съвместни изявления след края на разговорите.

Коментари