Захарова зове Германия и Франция да оценят заплахите на Украйна по адрес на Русия

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова Германия и Франция, които се застъпват за срещи в „нормандския формат“, да оценят заплахите на Украйна по адрес Русия, дали те способстват за напредъка на преговорите, информира „Новости“.

По думите на Захарова поведението на руските партньори от „нормандския формат“ – Берлин и Париж, предизвиквало въпроси.

„В миналото те обявиха намерението си да съдействат за разрешаването на вътрешния украински конфликт, но сега не реагират по никакъв начин на факта, че Киев открито саботира Минските споразумения и последователно спъва преговорите с Донецк и Луганск в Контактната група. А сега той потъна до степен, че започна открито да заплашва Русия“, настоя говорителката на руското външно министерство, коментирайки неуточнени от нея изявления срещу Русия, идващи от Киев.

„Призоваваме властите на Германия и Франция, ратуващи за провеждането на нови срещи по „нормандския формат“, да оценят как преките заплахи от украински политици по адрес на Русия способстват за напредъка на преговорите, а гражданите на Украйна – да се замислят докъде могат да доведат агресивните милитаристки изявленияа на киевските политици„, подчерта Захарова.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!