Захарова за новите санкции: САЩ решават своите проблеми чрез Русия

Русия винаги е реагирала естествено на въвеждането на незаконни санкции от САЩ. Така говорителят руското външно министерство Мария Захарова коментира информацията, че Вашингтон подготвя нов пакет санкции срещу Москва заради Алексей Навални.

„Има съобщения от Вашингтон, че се подготвя нов пакет от санкции срещу страната ни. Местните служители свързват „Северен поток 2 „с Алексей Навални. Нашият логичен отговор винаги е следвал незаконните действия на САЩ. Странно е, че някои хора във Вашингтон го харесват толкова много“, заяви тя, цитирана от ТАСС.

Захарова добави, че Съединените щати чрез налагане на санкции срещу Русия, се опитват да решат проблемите на собствената си неконкурентоспособност. Това написа тя в своя Telegram канал.

Припомняме, че новината за санкциите бе оповестена по-рано днес от помощника по националната сигурност на президента Джейк Съливан. 

Съветникът уверява, че през цялото време САЩ са демонстрирали, че във връзка с казуса американският отговор няма да бъдат смекчаван, както и по отношение на реакциите на Вашингтон на вредните действия на Русия изобщо. Съливан допълва и че новият пакет от санкции, който в момента се разработва, ще попаднe в правилните цели. Именно върху това се работи в момента в президентската администрация.

„Санкциите бъдат въведени едва след като САЩ могат да гарантират, че постигнат правилните цели… Когато го направим, ще наложим допълнителни санкции и по отношение на химическото оръжие.“

Думите на Съливан идват само дни след първата среща, провела се в Женева, на президента Джо Байдън с руския президент Владимир Путин. И двамата президенти определиха срещата като положителна и конструктивна, но без големи пробиви.

След срещата американският президент обаче заяви, че е предупредил Путин по време на срещата им за последиците, ако Навални умре в затвора.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!