Вучич: Сърбия няма да спира икономиката въпреки Covid-19

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че няма да спре икономиката въпреки рязкото увеличение на заразените с коронавирус през последните дни, информира ТАСС.

Вучич направи уверението в обръщение към нацията.

Днес ние преживяваме едни от най-тежките дни, броят на инфектираните ще бъде между 600 и 700. През следващите дни броят им може да надвиши 800, 900 и 1000. Това не е страшно, но ние нямаме достатъчно места в болниците. В този момент ние не можем да затворим икономиката, готов съм да взема трудни решения, обяви той.

Вучич призова гражданите да бъдат осъзнати и предпазливи, припомняйки за икономическите затруднения и високите разходи за здравеопазване.

Според данните от вчера заразените са се увеличи със 757 за ден, което е рекорд от началото на епидемията в страната. С тях общо в Сърбия има 38 872 заразени. 789 души са починали.

По-рано сръбски лекари не изключиха въвеждане на извънредно положение в страната. Над 1,2 милиона теста за коронавирус са направени в балканската държава. Повечето от заразените са на възраст между 30 и 50 г.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!