мълния футболисти

Рядко торнадо рани 19 души, двама от тях тежко, в Люксембург, докато 15 футболисти бяха ранени от удар на мълния в Южна Германия, когато нетипични за сезона бури удариха Северна Европа в края на петък, съобщава Блумбърг.


Торнадото в югозападните люксембургски общности Петтинген и Каерженг остави  разруха, като остави около 100 жилища необитаеми, съобщиха местните медии в събота. Отпадъците и повредените автомобили бяха оставени разпръснати около района, докато най-малко четири далекопровода бяха унищожени.

„Инженери ще дойдат и ще огледат щетите. Междувременно ние ще координираме, за да възстановим покривите“, заяви Пол Шрьодер, генерален директор на пожарната и спасителна служба в Люксембург, цитиран от френския вестник L’Essentiel.

Торнадото беше по-малко разрушително в близката източна Франция, но местните медии съобщават, че десетки покриви са съсипани, а колите са повредени в общностите на Лонгви и Херсеранж.

Аматьорски кадри, получени от Асошиейтед прес, показаха малък торнадо, което се върти в района на Остердок в Амстердам в петък вечер. Торнадото е много необичайно за климата в Европа.

В Южна Германия мълния удари футболно игрище в Розенфелд-Хайлигензимермер, където 15 играчи са се упражнявали в петък вечер. Те са леко ранени, но са били откарани в болницата като предпазна мярка.

Полицията помоли хиляди хора да напуснат концерт на открито в Ротенбург преди неговия край. След като циркова палатка се срина в Некарсулм при силен вятър, един кон трябваше да бъде евтаназиран и полицията трябваше да събере 15 коня и камили, които хукнаха по пътя.

Тежките метеорологични предупреждения вече доведоха до отмяна на редица събития на открито във Великобритания този уикенд.

Силните ветрове и високите температури са били причина за десетки пожари, които избухват в Гърция, заявиха служители.

Общо 59 пожари са започнали за 24 часа, започващи в петък вечерта, а властите заявиха, че всички са били угасени или са контролирани от залеза в събота.

Най-сериозният пожар избухна на сметище на остров Елафонисос, в Южна Гърция и доведе до евакуация на туристи от близкия къмпинг, каза местен служител пред държавната информационна агенция ANA-MPA.Бурята взе жертви: Мълния уби мъж и кучето му в СофияМълния удари и уби мъж, докато разхождаше кучето си в София вчера. Инцидентът е станал в градинка ме…Jun 18 2019bulmedia.net

Коментари