САЩ Путин

Руският президент Владимир Путин заяви, че бежанските вълни към Европейският съюз няма да намаляват. Единственото решение за този обществено наболял проблем е неговото решение по политически път. Това становище на президента бе дадено по време на среща с Виктор Орбан в Москва, съобщава ТАСС, цитирана от БТА.

„Броят на мигрантите постоянно расте, ситуацията се променя само географски, после потоците отново нарастват. Ясно е, че потенциалът на миграция в Европа е колосален. Въпросът е в политиката“, каза Путин.

Той уточни, че ако миграционните процеси се поощряват с високи социални помощи и други придобивки, няма да има предпоставки за спиране на бежанския поток. Нашите колеги в Европа обаче трябва сами да решат кое според тях е най-предпочитано за Европа и за развитието й“, подчерта Путин.

Русия е твърда в позицията си относно обвиненията на САЩ по сирийския казусРуската федерация продължава да поддържа позицията си, в която изисква от американската страна да бъ…Sep 7 2018bulmedia.net

Той направи паралел с миграционните процеси в Русия, като отбеляза, че в Русия има проблеми, свързани с пребиваването на чужденци на територията на страната. „В известна степен това не е по-просто, отколкото в Европа, защото нямаме граници със страните, откъдето идват мигрантските потоци. Нашият случай обаче има и свои особености – по правило това са хора от бившите съветски републики“, каза Путин.

Коментари

loading...