ес русия

Ги Верхофстад призова избирателите в Европа да се активизират, за да попречат на Русия да придобие власт над предстоящите избори за ЕС.

Коментарите на водещия белгийски евродепутат, предупреждаващи за намесата на Русия, идват само два дни преди избирателите от Обединеното кралство да отидат на изборите за ЕС.

Преговарящият в процеса по Брекзит, Ги Верхофстад пише: „Доказателствата за вярност на европейските популистки и крайно десни партии (и дългове) към Владимир Путин нарастват.“

„Налице е организиран опит от страна на Русия за разрушаване на ЕС“, заяви пред в. Times бившият министър-председател на Белгия.

Курц иска предсрочни избори в АвстрияПремиерът на Австрия Себастиан Курц обмисля провеждането на предсрочни избори в Австрия, съобщават а…May 19 2019bulmedia.net

„Смятам, че Брекзит е само един елемент от по-мащабна картина. Според мен всички са съгласни, че имаше външна намеса в дебатите за Брекзит. Сега виждаме нещо подобно на европейско ниво.“ – коментира белгийският политик.

Неговото мнение е, че опитите за такава намеса винаги идват от Москва.

„Това винаги е Русия. Вижте Фарадж – това е Русия. Освен това, привърженик на твърдия Брекзит иска да оглави британската консервативна партия. Смятате, че сам твърде подозрителен? Виждам организиран опит европейският проект да бъде разрушен напълно“ – допълва Верхофстад.

Според него, ако европейските лидери не успеят да спрат вълната на популизма, подкрепяните от Русия националисти може да разрушат ЕС, ако не след предстоящите европейски избори, то след изборите през 2024 г.

По думите му, лидерите на ЕС трябва да формулират кой е пътят към бъдещето на общността, за да предотвратят подобен развой.

Още новини от Избори 2019

Коментари