избори за Европарламент

Депутатите от британския парламент отново гласуваха за отлагане на Брекзит. Излизането от ЕС със сигурност ще се състои след 12 април, предава „Гардиън“, цитиран от news.bg. Това стана ясно след исторически вот на парламента тази вечер.

Официално: ЕС обяви, че е готов за Брекзит без сделкаБрюксел обяви, че е завършил подготовката си за сценария, при който Великобритания ще напусне Европе…Mar 25 2019bulmedia.net

 

Законопроектът бе внесен от лейбъристите Ивет Купър и Оливър Летуин. Целта е да се забави изпълнението на чл. 50 и по този начин да се предотврати възможността Кралството да напусне Общността без сделка.

Мерките вече получиха кралското одобрение и правителството трябва да се съобрази с тях.

Документът бе представен в Двореца след 23 часа в понеделник, допълват агенциите.

Очаква се правителството да представи план за забавянето за Брекзит, което ще търси.

Припомняме, че британското правителство вече 2 пъти поиска отлагане на“развода“, който първоначално бе определен за 29 март тази година.

Лондон бе принуден да насрочи избори за Европарламент. Те са определени за 23 май, въпреки по-ранния отказ да бъде направено това.

Все още надеждите на премиера са за напускане преди края на юни. В сряда предстои среща на върха на ЕС, по време на която ще се обсъжда и Лондон.

Коментари