Великобритания и Франция борят съвместно миграцията под Ламанша

Великобритания и Франция подписаха ново споразумение за справяне с нелегалната миграция през Ламанша, предаде Анадолската агенция.

Френското правителство се съгласи да удвои броя патрулиращите по 150-километров участък от френските плажове, откъдето мигрантите започват своето опасно пътуване до Великобритания.

Sтепента им на успех при улавяне на мигранти се е увеличила от 40% през 2019 г. на 60% през 2020 година. Скок обаче показва и броят на мигрантите.

Британският вътрешен министър Прити Пател и френският вътрешен министър Жерал Дарманен потвърдиха ангажимента си да направят този популярен маршрут невъзможен за преминаване, се казва в правителствено изявление.

Двамата министри също така се договориха за въвеждането на нови технологии за наблюдение – включително безпилотни летателни апарати, радарно оборудване и камери.

„В допълнение към тези нови оперативни планове ще въведем нова система за получаване на убежище, която е твърда и честна, а през следващата година ще предложа ново законодателство, за да изпълним този ангажимент“, каза Пател.

Така тя потвърди за пореден път плановете на британското правителство да ограничи миграцията в страната.

Над 8000 души са преминали от френските брегове до Великобритания тази година, съобщават местните медии.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!