мигранти Германия

Тъй като Германия все още се бори да балансира своята миграционна политика, немското МВР очевидно е решило да вземе един от въпросите в свои ръце и чрез рекламна кампания да увеличи броя на мигрантите, които са склони доброволно да се върнат в своята родина.

Министерството, ръководено от баварския съюзник на канцлера Ангела Меркел, Хорст Зеехофер, реши да изкуши потенциални репатрии с предполагаемо блестящо бъдеще, което ги очаква в техните страни на произход – както и някакъв бонус подарък, ако се съгласят да се върнат доброволно вкъщи. Рекламите, поставени на билбордове в големите германски градове в средата на ноември, съдържаха весел лозунг, който гласеше: „Вашата страна! Твоето бъдеще! Сега!“

Рекламите също предлагат на тези, които се възползват от уникалната възможност преди края на 2018 г., да получат бонус под формата на заплащане на разходите за наем на жилище в страните на произход на мигранта за следващата година. В замяна на това бежанците трябва да оттеглят своите молби за убежище.

Необичайният ход очевидно се дължи на бързия спад тази година в доброволните завръщания на мигрантите. През 2017 г. 29 000 души се присъединиха към програмите за доброволно връщане, но тази година цифрата драстично падна до едва 14 000 до края на октомври.

Остава да се види дали рекламата е приета добре от адресатите й, макар, че вече е явно предизвила реакция сред немското общество.

Десетки хиляди въоръжени мигранти се готвят да влязат в ЕвропаАвстрийският вестник Kronen Zeitung алармира за опастността над 20 хиляди въоръжени с хладни оръжия …Nov 4 2018bulmedia.net

Коментари

loading...