В сряда демократите гласуват дали да изпратят обвиненията срещу Тръмп в Сената

Демократите в Камарата на представителите планират да организират гласуване за изпращане на обвиненията срещу президента Доналд Тръмп в Сената, където ще се проведе процес за импийчмънт, обявиха източници, цитирани от The Hill.

Председателят на долната камара Нанси Пелоси не обяви тази сутрин на срещата на демократите кои конгресмени ще служат като прокурори, също познати като „импийчмънт мениджъри“, на процеса в Сената.

Но резолюцията, която ще бъде гласувана в пленарна зала в сряда, се очаква да включва имената на прокурорите.

Гласуването ще се състои точно четири седмици след прокараните от камарата два члена за импийчмънт на Тръмп. Американският лидер е обвиняван в злоупотреба с власт, свързано с оказване на натиск върху украинското правителство да разследва политически опоненти. Другото обвинение е за възпрепятстване на Конгреса по време на разследване на демократите.

Пелоси задържа обвиненията и не ги предава на Сената в опит да окаже натиск върху лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл да се съгласи на условия за провеждане на процеса, включително дали да бъдат призовани свидетели. Към момента Макконъл отказва, като подчертава, че всяко решение за разпитване на свидетели трябва да бъде взето, след като двете страни изразят аргументите си на процеса.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!