понеделник, юли 15, 2024

В Минск арестуваха над 20 души, включително и кореспондента на РИА Новости

Милицията в центъра на Минск арестува протестиращи. Там опозицията организира неразрешен от властите протест, съобщи РИА Новости.

На проспекта Победители бойци на ОМОН са обкръжили момиче с фотоапарат и след това са я съпроводили до микробус (на милицията). След кратък разговор, тя е отведена.

В центъра на града не се виждат други хора освен привърженици на опозицията – хора с флагове и други атрибути. Има само хора с фотоапарати и униформени сътрудници на полицията, забелязват се микробуси със силоваци.

По-късно се разбра, че е арестуван кореспондента на РИА Новости Сергей Попов. Той е бил близо до гостилница „Планета“. Отведен е в Уручие.

От полицията са съобщили, че са арестували няколко души, които са отведени на разпит. По информация на няколко Telegram-канали срещу протестиращите е използван сълзотворен газ, но официалните полицейски власти в лицето на представителя на Държавното управление на вътрешните работи (ГУВД) Наталия Ганусевич опровергаха тази информация.

Тя допълни, че от управлението не потвърждават и използването на светошумни гранати. Запитана за пострадали при стълкновения с милицията, тя заяви, че няма такава информация.

По думите на Ганусевич са арестувани над двадесет души. Днес в беларуската столица Минск се провежда неразрешеният „марш на гордостта“. В центъра отново има проблем с интернета – скоростта е понижена по настояване на властите.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!