Чикаго

Повече от 30 души са били простреляни за последните 24 часа в Чикаго, предадоха световните информационни агенции.

Четирима са загинали.Терор в Холандия: Убит и ранени при стрелба по трамвай (ВИДЕО)Един човек е убит, а няколко са ранени по последни данни при стрелба в трамвай в холандския град Утр…Mar 18 2019bulmedia.net

Последната вълна от насилие започна в петък вечерта

Повече от двама души са били прострелвани на час, според чикагската полиция.

Полицаите са се отзовавали на различни сигнали в почти всяка част на града.

През последните години Чикаго отбеляза рязък скок на нападенията и убийствата.

Припомняме, че в Чикаго и региона е разположена най-голямата колония с българи отвъд Океана. Към този момент няма официална информация за пострадали наши сънародници по време на тежките престъпления.

Чикаго е град в северната част на САЩ, щата Илинойс. Чикаго е и окръжен център на окръг Кук. С население около 2 830 144 души, а на градската агломерация – около 9 464 886 души (2006), той е трети по големина в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис, четвърти по големина в Северна Америка и седми в Западното полукълбо.

Градът е разположен на западния бряг на езерото Мичиган, при устието на река Чикаго. Един от прякорите, с които е известен, е „Windy City“ (Градът на вятъра), поради постоянните ветрове, духащи от езерото.

Чикаго е създаден през 1833 г. на мястото на съществувалия от 1803 г. Форт Диърборн. Днес основните етнически групи в Чикаго са ирландци, германци, италианци и поляци.

Той е смятан за втория по брой на полското население град в света след Варшава, както и за втори по брой на сръбското население след Белград.
Очаквайте още подробности!Ужас: Появи се видео от стрелбата в Нова Зеландия (ВИДЕО 18+)В интернет се появи предполагаемото видео от днешната стрелба в две джамии в град Крайстчърч, Нова З…Mar 15 2019bulmedia.net

Коментари