учения в Черно море

Украинският кораб „Прилуки“ и разузнавателния кораб „Ехо“ (HMS Echo) за хидрографски проучвания на британския кралски флот проведоха съвместни военни учения в Черно море, съобщиха от пресслужбата на украинския флот.

По време на съвместното си учение украинският катер и британският кораб изпълниха тактически задачи за маневриране и такива за противовъздушна отбрана. Също така проведоха комуникационно обучение в съответствие със стандартите на НАТО“, се казва в пресслужбата.

Британски разузнавателен кораб влезе в Черно мореРазузнавателен кораб HMS Echo на британския кралски флот влезе в Черно море. Неговото основно предна…Apr 21 2019bulmedia.net

Хеликоптер Ми-14 на Украинската военноморска авиация също участва в ученията, според украинския флот. Той осигурява района на упражнението и също тренира за операции по издирване и спасяване заедно с Прилуки и Ехо.

HMS Echo влезе в черноморските води миналия месец, за да вземе участие в „маневра, целяща свобода на навигацията“, според властите на Обединеното кралство. През април НАТО проведе обучение в региона, въпреки предупрежденията на Русия, че дейностите на Алианса в Черноморския регион повишават рисковете за сигурността там.

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко предупреди, че засилените действия на НАТО в района увеличават рисковете за сигурността в региона, а руският флот е провел собствено упражнение в отговор.

Русия ще реагира „съобразно“ на дейността на НАТО в Черно мореПо-рано този месец НАТО обяви свое решение за увеличаване на военноморското си присъствие и провежда…Apr 14 2019bulmedia.net

Коментари