Оказа се, че групата джихадисти в Мароко, привърженици на Ислямска държава, които малко преди Коледа убиха зверски две европейски туристки, са извършвали и други нападения над чужденци, съобщава Daily Mail. Според информация от разследващите органи, възрастен британец бил хванат от групата в планината Атлас, където авантюристично решили да се разхождат без придружител и убитите млади скандинавки.

Това се е случило по същото време, когато били извършени убийствата. Британецът обаче се измъкнал на косъм от смъртта, след като успял да ги заблуди, че е мюсюлманин и го освободили, допълва Daily Mail. Установено е, че само час по-късно нападателите попаднали на двете жени, които не са имали шанс в планинския район.

Припомняме, че преди Нова година стана ясно, че властите в Мароко обвиняват и в тероризъм някои от задържаните за убийството на младите жени.

По-рано властите в Мароко бяха изключили тази версия зад нападението, въпреки че за някои от задържаните има доказателства, че подкрепят групировката „Ислямска държава“.

Намериха обезглавени две европейски туристки в МарокоЖертвите от Дания и Норвегия, които са били студентки на 20-годишна възраст, бяха открити случайно о…Dec 18 2018bulmedia.net

В социалните мрежи се завъртя и потресаващо видео, за което се твърди, че е именно от обезглавяването на жените.

Марокански полицейски източник съобщи днес, че трима заподозрени са били арестувани в Маракеш след интензивно преследване. На снимката са трима от четиримата мъже, задържани за убийствата.убийство Мароко обезглавяване турситки Ислямска държава

Мароко Ислямска държава

Коментари

loading...