ес брекзит

„В случй, че днес ЕС не получи адекватно предложение от страна на Великобритания, тя няма да има шанс за споразумение за Брекзит“, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от „Гардиън“ и други медии.

Полският лидер на ЕС също така допълни, че Джонсън е обещал да представи работещо решение. По думите му „обещаващи сигнали“ са изпратени и от ирландския премиер Лео Варадкар, който вчера проведе разговори с Джонсън.

Доналд Туск призова преговарящите да не пропиляват „най-малкия шанс“ за сделка.

Най-лошият сценарий за Брекзит: Операция „Жълт чук“Планът на британското правителство за Брекзит без споразумение предупреждава, че тежки нарушения на …Sep 12 2019bulmedia.net

„Преди седмица казах на премиера Джонсън, че ако няма такова предложение до днес, ще обявя публично, че повече няма шанс, по обективни причини, за споразумение на предстоящата среща на Европейския съвет. Но вчера, когато ирландският премиер и британският премиер се срещнаха, те двамата за първи път видяха път към споразумение“, обясни Туск.

„Получих обещаващи сигнали от ирландския премиер, че все още е възможно споразумение. Докато говорим, в Брюксел продължават преговорите на техническо ниво. Разбира се, няма гаранции за успех и времето на практика изтича. Но дори и най-малкият шанс трябва да бъде използван“, подчерта председателят на Европейския съвет.

Туск обяви условието, при което няма шанс за сделка за БрекзитNo ExcerptOct 11 2019bulmedia.net

Коментари