Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е много вероятно Великобритания да излезе от ЕС без сделка. До това положение се стигна след провала на цикъл от преговори между Брюксел и Лондон, предава Дойче Веле, цитирана от news.bg

В обръщение на Туск, разпространено в навечерието на поредната среща на високо равнище на ЕС, се посочва, че всички страни трябва да продължат да правят необходимото, за да бъде постигнато взаимно изгодно споразумение.

„Както веднъж беше казано правилно, „докато нещо не бъде направено, то изглежда невъзможно“. Няма да се предаваме.“ – уверява Туск.

Той се е обърнал към премиера на Великобритания Тереза Мей с молба да направи обръщение към останалите 27 държави от общността.

Самата Мей по-рано заяви пред долната камара на британския парламент, че сделката е постижима.

В неделя стана ясно, че поредният опит на ЕС и Лондон да постигнат споразумение е завършил неуспешно заради несъгласия във връзка с пропускателния режим по британско-ирландската граница.

Срещата на ЕС ще се проведе на 17 и 18 октомври.

Втори референдум за Брекзит ? Лондонският кмет също мисли, че е станала грешкаКметът на Лондон Садик Хан написа в Туитър, че преговорите за Брекзит се провалят. Той призова за пр…Sep 16 2018bulmedia.net

Коментари

loading...