турция с-400 ф-35

Турция ще продължи да чака доставката на изтребители Ф-35 от САЩ независимо напрежението между двете страни, породено от желанието на Реджеп Тайип Ердоган да закупи и руски отбранителни комплекси С-400. Очакването се основава на това, че Турция си е направила плащанията по програмата за Ф-35.

Това стана ясно по думите на турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление пред репортери. Позицията му беше обявена по време на пресконференция в края на срещата на върха на Г-20 в Осака, Япония.

В същото време той изрази увереност, че Русия ще започне да доставя системите С-400 през юли, както беше планирано по-рано.

Ердоган обаче отхвърли опасенията, че САЩ ще наложат санкции срещу Турция във връзка със споразумението С-400, заявявайки, че „санкциите между два стратегически съюзника са немислими“.

Ердоган потвърди пред Путин, че няма отсрочка за доставката на С-400Турция заяви в събота, че няма никакво затруднение в плана си за закупуване на руски системи за прот…Jun 29 2019bulmedia.net

Най-силното предупреждение от САЩ за С-400 все още пред ТурцияПентагонът даде ясно да се разбере неговата безкомпромисна опозиция срещу придобиването на руската с…Jun 10 2019bulmedia.net

Коментари